5 θρίλερ που θα κάψουν τον εγκέφαλό σου!

Vinieta_Special
VS6DAFUQ DID I JUST WATCH?

Υπάρχουν ταινίες για όλα τα γούστα και όλες τις ορέξεις εκεί έξω (αναφέρομαι στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, φυσικά, αν βάλουμε και τις τσόντες μέσα, τότε θα καούμε τελείως!) Θες να δεις ψυχολογικό; Θες να δεις σπλάτερ; Θες να δεις μαύρη κωμωδία; Ό,τι τραβάει η ψυχή σου, μπορείς να το βρεις με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ή το DVD club της γειτονιάς (αν υπάρχουν ακόμα αυτά). Υπάρχουν, όμως, και κάποιες ταινίες που πρέπει να απευθύνονται σε κάποιο πολύ περιορισμένο, ειδικό κοινό. Κυρίως αυτό που βρίσκεται έγκλειστο σε ψυχιατρικά ιδρύματα και κλινικές! Δεν ξέρω τι σκέφτονται κάποιοι δημιουργοί, αλλά μερικές φορές σκαρφίζονται κάποια σενάρια τόσο φευγάτα, τρελά, ακαταλαβίστικα και αλλόκοτα, που αναρωτιέσαι αν την ώρα που τα έγραφαν ήταν βυθισμένοι μέσα σε μια μπανιέρα γεμάτη LSD, με τεράστιους βιομηχανικούς ανεμιστήρες να φυσάνε κοκαΐνη γύρω τους! Αν τύχει και πέσεις σε κάποια ταινία αυτής της συνομοταξίας, υπάρχουν δύο περιπτώσεις: α) θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό και θ΄αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου εκτυλίσσεται πραγματικά ή βρίσκεσαι αναίσθητος στο πάτωμα και βλέπεις κάποιο αλλοπρόσαλλο όνειρο και β) δεν θα καταλάβεις την τύφλα σου και αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους θα κάτσεις στην καρέκλα σου αμίλητος για κάνα πεντάλεπτο προσπαθώντας να βρεις νόημα στην ύπαρξή σου! Πέντε από αυτές τις ταινίες σου έχω σήμερα! Καλή τύχη!


SHEEPBLACK SHEEP (2006)

Σκηνοθεσία: Jonathan King
Σενάριο: Jonathan King
Μουσική: Victoria Kelly
Ηθοποιοί: Nathan Meister, Danielle Mason, Peter Feeney κ.α.
Είδος: Horror Comedy
Αξιολόγηση: ★
★☆☆☆

 

 

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ;
Ο Henry πάσχει από… προβατοφοβία, η οποία προκλήθηκε από μια φάρσα που του έκανε ο αδελφός του όταν ήταν μικρότερος. Μετά από χρόνια επιστρέφει στη φάρμα της οικογένειάς του στη Νέα Ζηλανδία, με σκοπό να πουλήσει το μερίδιό του στον αδελφό του. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι εκείνος συνεργάζεται με μια ομάδα επιστημόνων που εκτελεί γενετικά πειράματα στα πρόβατα, μετατρέποντάς τα σε επιθετικά, σαρκοβόρα πλάσματα, το δάγκωμα των οποίων μπορεί να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ένα είδος… αιμοδιψούς προβατάνθρωπου (κατά το «λυκάνθρωπος»)!

ΟΠΟΤΕ;
Οπότε το σενάριο θυμίζει παλιές σπλατεροκωμωδίες, όπως το Braindead του Peter Jackson (από το οποίο πήρε έμπνευση ο σεναριογράφος) και διαθέτει μπόλικο αίμα, εφέ και φρίκη. Και πρόβατα. Πολλά πρόβατα! Η ταινία, φυσικά, προοριζόταν εξ’ αρχής για εξωφρενική κωμωδία τρόμου, οπότε εννοείται ότι δεν σκόπευε να πάρει σοβαρά τον εαυτό της, ούτε περιμένει από το κοινό τέτοια αντιμετώπιση. Παρόλα αυτά, κάπου το παρακάνει με την τρέλα και καταντάει σαν παρωδία στο τέλος. Παρά τις καλές κριτικές, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε και τόσο…


TEETHTEETH (2007)

Σκηνοθεσία: Mitchell Lichtenstein
Σενάριο: Mitchell Lichtenstein
Μουσική: Robert Miller
Ηθοποιοί: Jess Weixler, Hale Appleman, John Hensley
Είδος: Horror Comedy
Αξιολόγηση: ★★★☆☆

 

 

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ;
Η Dawn είναι μια έφηβη που ανήκει σε μια χριστιανική ομάδα που κηρύττει την αποχή από το σεξ, μέχρι τον γάμο. Μετά από την απόπειρα βιασμού από ένα αγόρι που γνωρίζει σε μια ομιλία της, ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια πάθηση που ονομάζεται “vagina dentata” και που μέχρι τότε ακουγόταν μόνο σαν θρύλος. Δυστυχώς για τον επίδοξο βιαστή της, η πάθηση αυτή σημαίνει ότι ο κόλπος της Dawn διαθέτει… δόντια, τα οποία δεν διστάζουν να επιτεθούν σε ο,τιδήποτε τον απειλήσει!

ΟΠΟΤΕ;
Οπότε, ετοιμάσου για μερικές πολύ φρικιαστικές σκηνές που περιλαμβάνουν κομμένα μέλη (και με το «μέλη» εννοώ ΟΛΩΝ των ειδών τα μέλη!), σε μια περίεργη ταινία που σπάει το φρικόμετρο! Τώρα, αν ο σκηνοθέτης προσπαθεί να κάνει προπαγάνδα υπέρ της σεξουαλικής αποχής, σατιρίζει δίχως έλεος τη σεξοφοβία των θρησκευτικά φανατισμένων ή προσπαθεί να περάσει κάποιο σκληρό φεμινιστικό μήνυμα, θα σε αφήσω να το αποφασίσεις μόνος σου! Αν είσαι άντρας, ετοιμάσου για γερή γυμναστική στους μηριαίους, καθώς θα πιάσεις τον εαυτό σου να σφίγγεται ακούσια στην περιοχή εκείνη πάρα πολλές φορές!


RUBBERRUBBER (2010)

Σκηνοθεσία: Quentin Dupieux
Σενάριο: Quentin Dupieux
Μουσική: Gaspard Augé
Ηθοποιοί: Stephen Spinella, Roxane Mesquida, Jack Plotnick κ.α.
Είδος: Comedy
Αξιολόγηση: ★★☆☆☆

 

 

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ;
Μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνεται κάπου στην έρημο της Καλιφόρνια για να παρακολουθήσει από ασφαλή απόσταση ένα περίεργο φαινόμενο: ένα λάστιχο αυτοκινήτου αποκτά ζωή και αρχίζει να κινείται τριγύρω καταστρέφοντας αντικείμενα ή σκοτώνοντας μικρά ζώα. Παράλληλα, το λάστιχο διαθέτει ψυχοκινητικές ικανότητες και με αυτές αρχίζει να ανατινάζει τα κεφάλια ανθρώπων. Το δικό σου κεφάλι θ’ ανατιναχτεί μόνο του, όσο συνεχίζεις να παρακολουθείς αυτή την ανεκδιήγητα εξωφρενική ιστορία!

ΟΠΟΤΕ;
Οπότε, είναι ό,τι πιο ξεκάρφωτο και ασυνάρτητο θα δεις ποτέ στη ζωή σου, με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή να σε ενημερώνει εξ’ αρχής ότι αυτό που θα παρακολουθήσεις συμβαίνει «χωρίς λόγο»! Η ταινία, ουσιαστικά, θεωρείται κωμωδία, αλλά τη συμπεριλαμβάνω στη λίστα με τα θρίλερ καθώς διαθέτει μπόλικες σπλατεροσκηνές και αιματάκι. Κατά τ’ άλλα, αν αποφασίσεις να τη δεις, να είσαι προετοιμασμένος να βυθιστείς σε έναν παρανοϊκό κόσμο όπου τίποτε δεν βγάζει νόημα και αν βγάζει νόημα, τότε αυτό σημαίνει ότι είσαι απλώς τρελός!


JUGJUG FACE (2013)

Σκηνοθεσία: Chad Crawford Kinkle
Σενάριο: Chad Crawford Kinkle
Μουσική: Sean Spillane
Ηθοποιοί: Sean Bridgers, Lauren Ashley Carter, Larry Fessenden κ.α.
Είδος: Horror
Αξιολόγηση: ☆☆☆☆☆

 

 

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ;
Μια απομονωμένη κοινότητα ανθρώπων ζει σε ένα δάσος και λατρεύει έναν λάκκο με νερό, ο οποίος έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Ένα από τα μέλη της κοινότητας έχει κάποιο είδος τηλεπαθητικής σύνδεσης με τον λάκκο και ανά τακτά διαστήματα φτιάχνει πήλινες κανάτες με πρόσωπα. Όποιο μέλος της κοινότητας απεικονίζεται κάθε φορά στην κανάτα, πρέπει να θυσιαστεί τελετουργικά στον λάκκο, ώστε η κοινότητα να συνεχίσει να έχει την εύνοιά του. Μια μέρα, όμως, η έφηβη Ada ανακαλύπτει ότι η επόμενη κανάτα έχει το δικό της πρόσωπο και αποφασίζει να την κρύψει για να σωθεί, αγνοώντας τις συνέπειες που θα έχει η πράξη της. Αιμορραγείς από τα μάτια ή όχι ακόμα;

ΟΠΟΤΕ;
Οπότε, αν αποφασίσεις να τη δεις, πάρε χάπια. Αντικαταθλιπτικά, βαρβιτουρικά, ό,τι βρεις μπροστά σου. Μόνο έτσι θ΄αντέξεις τον σουρεαλισμό που πρόκειται να βιώσεις! Μα… δεν μας έφτανε το λάστιχο προηγουμένως; Τώρα έχουμε και λάκκο που επικοινωνεί τηλεπαθητικά με έναν τύπο που ψήνει πρόσωπα από πηλό για να επιλέξουν τον επόμενο που θα θυσιαστεί μέσα στον λάκκο, ώστε να συνεχίσει να τους γιατρεύει;;; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ;;; Εννοείται ότι η ταινία είναι τόσο βαρετή που από τα απανωτά χασμουρητά παραλίγο να εξαρθρωθεί η κάτω σιαγόνα μου…


SKINUNDER THE SKIN (2013)

Σκηνοθεσία: Jonathan Glazer
Σενάριο: Walter Campbell, Jonathan Glazer
Μουσική: Mica Levi
Ηθοποιοί: Scarlett Johansson
Είδος: Science Fiction Thriller
Αξιολόγηση: ★★☆☆☆

 

 

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ;
Κάπου στη Σκωτία, μια νεαρή γυναίκα οδηγάει τριγύρω με το βανάκι της, ψωνίζοντας άντρες, τους οποίους οδηγεί στο σπίτι της για να κάνουν σεξ. Εκεί… εμ… εκεί συμβαίνει κάτι που δεν περιγράφεται με λέξεις, οπότε θα σε αφήσω να το δεις και να το ανακαλύψεις μόνος σου!

ΟΠΟΤΕ;
Οπότε, εδώ σήκωσα απλώς τα χέρια ψηλά και αποδέχτηκα το γεγονός ότι κάποιες ταινίες απλώς υπάρχουν. Δεν έχει σημασία για ποιο λόγο υπάρχουν, απλώς είναι εκεί και εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σου, αδιαφορώντας αν τις καταλαβαίνεις ή όχι! Το ότι η ταινία λανσάρεται ως “art film” ίσως ήταν ένα σημάδι για το τι θα επακολουθούσε. Ετοιμάσου, λοιπόν, για μια σαγηνευτικά αλλόκοτη ταινία, κατά τη διάρκεια της οποία θα προσπαθείς να βγάλεις νόημα και να καταλάβεις τι βλέπεις, μόνο και μόνο για να το συνειδητοποιήσεις (περίπου) στην τελευταία σκηνή! Όπου απλώς θα έχεις ήδη κλείσει καμιά ώρα με το στόμα ανοιχτό και λίγο σάλιο να κυλάει στο σαγόνι. Αντέχεται κυρίως λόγω της Σκάρλετ! Κι επειδή σε τρώει η αγωνία να μάθεις τι στο διάτανο συμβαίνει!

7 thoughts on “5 θρίλερ που θα κάψουν τον εγκέφαλό σου!

  1. Παράθεμα: 5 (ακόμη) θρίλερ που θα κάψουν τον εγκέφαλό σου! | Fri(ght)day Nights

  2. Όχι και 2 αστεράκια το rubber. Ξεκίνα πάραυτα μαραθώνιο των ταινιών του Quentin Dupieux. Είναι όλες υπεργαμάτες, ειδικά το wrong cops.
    Τo black sheep είχε αρκετό γέλιο, και το under the skin δεν το άντεξα. Άντε να είδα μέχρι την μέση και μετά επειδή ακριβώς μ’ έτρωγε η απορία διάβασα το τέλος στην wikipedia.
    Τα υπόλοιπα θα μπουν στην λίστα.
    Επίσης θα συμφωνήσω με τον προλαλήσα/προλαλήσασα (δεν έχω ιδέα ποιο είναι το σωστό) ότι είναι γαμάτο αφιέρωμα. Ο λαός απαιτεί περισσότερες λίστες

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Πολύ ωραίο αφιέρωμα! Το Black Sheep, πέρα απο το κάψιμο είναι αγαπημένο και το Jug Face είχε μεν κουλό σενάριο αλλα μου άρεσε λόγω ατμόσφαιρας.
    Αν και πιστεύω ότι πρώτοι με διαφορά στο ταλέντο του καψίματος είναι οι Ασιάτες δημιουργοί!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Τι σύμπτωσις! Σήμερα το πρωί πέτυχα το Horror Bar και το περιδιάβηκα λιγάκι, θα το μελετήσω με την ησυχία μου όταν επιστρέψω σπίτι! Χαίρομαι να ανακαλύπτω συναδέλφους τρομολάγνους!

      Μου αρέσει!

Έχεις κάτι να πεις;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.