666 Park Avenue: Θα πληρώσεις τα κοινόχρηστα με αίμα!

Δημιουργός: David Wilcox
Δίκτυο: ABC
Διάρκεια: 1 σεζόν (13 επεισόδια 43’)
Ηθοποιοί: Rachael Taylor, Terry O’Quinn, Dave Annable, Vanessa Williams κ.α.
Είδος: Supernatural Drama
Αξιολόγηση: ★★☆☆☆

TΡΟΜΕΤΡΗΤΗΣ
Αίμα: ★★☆☆☆
Φρίκη: ★★☆☆☆
Τρόμος: ★★☆☆☆
Αγωνία: ★★★☆☆

666 PARK AVENUE (2012-2013)
Σήμερα έχω σειρούλα να προτείνω, από εκείνες που τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι νωρίς! Αναμενόμενο, μια και προβαλλόταν στο ABC, το οποίο αφ’ ενός έχει τη φήμη μεγάλου τσεκουριού -αφού κόβει συνεχώς σειρές στα καλά καθούμενα- και αφ΄ετέρου πρόκειται για κυρίως οικογενειακό κανάλι, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεις ποτέ σειρά τρόμου της προκοπής εκεί! Τέλος πάντων, αν βαριέσαι ή έχεις πολλά ρούχα για σιδέρωμα, η σημερινή πρόταση είναι ό,τι πρέπει για να περάσει η ώρα!

TI MAΣ ΛΕΣ;
Η Jane και ο σύντροφός της μετακομίζουν στο Drake, ένα παλιό και πολυτελές κτίριο στο Μανχάταν, όπου πρόκειται να αναλάβουν χρέη συνδιαχειριστών. Το κτίριο ανήκει σε έναν μυστηριώδη δισεκατομμυριούχο και τη γυναίκα του, οι οποίοι υποδέχονται τους νέους ενοίκους με ανοιχτές αγκαλιές, φροντίζοντας από την πρώτη στιγμή να νιώσουν όσο πιο άνετα γίνεται. Ολόκληρο το κτίριο, όμως, βρίσκεται κάτω από την εξουσία πανίσχυρων σκοτεινών δυνάμεων, οι οποίες δείχνουν να επηρεάζουν με διάφορους τρόπους τις ζωές όλων των ενοίκων του. Στο επίκεντρο όλων των υπερφυσικών γεγονότων θα βρεθεί από την αρχή η ίδια η Jane, η οποία μοιάζει να έχει μια αλλόκοτη σύνδεση με το παρελθόν του Drake, αλλά και με τον ιδιοκτήτη του, που γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα σκοπεύει να μοιραστεί μαζί της.

Η σειρά είναι ελαφρώς βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Gabriella Pierce. Ως ιδέα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και με πολλές προοπτικές, μια και το σκηνικό στο οποίο διαδραματίζεται προσφέρεται για ποικίλες ιστορίες. Επίσης, η παρουσία του Terry O’Quinn -που είχε ήδη μαζέψει μεγάλο φαν κλαμπ μετά τη συμμετοχή του στο Lost ως John Locke– λειτούργησε ως κράχτης που τράβηξε το κοινό (ασχέτως αν ο χαρακτήρας που υποδύεται μοιάζει πάρα πολύ σε αυτόν του Locke). Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά, αφού μια καλή ιδέα από μόνη της δεν αρκεί αν δεν υπάρχει και η κατάλληλη ανάπτυξή της. Οι προσδοκίες του κοινού άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα μετά το πιλοτικό επεισόδιο, καθώς η σειρά άρχισε να κάνει κοιλιά πολύ γρήγορα, μια και ακολούθησε την πεπατημένη πολλών σειρών του είδους: αρκετά ερωτηματικά, που στιβάζονται το ένα πάνω στ’ άλλο, και ελάχιστες απαντήσεις.

Παράλληλα, πολλοί από τους χαρακτήρες είναι επιφανειακοί ή σχεδόν διακοσμητικής φύσεως, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η ίδια η δομή του σεναρίου. Μέχρι τα μέσα της σεζόν, η ιστορία γίνεται υπερβολικά περίπλοκη και μπλεγμένη, με καινούργια πρόσωπα να προστίθενται συνεχώς και απανωτές ανατροπές που κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο μπερδεμένα. Από την άλλη, τα παράλληλα story arcs που παίζουν με αρκετούς από τους χαρακτήρες –κάποια από τα οποία είναι βαρετά εώς αδιάφορα- κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, τα ratings έπεσαν τόσο χαμηλά που το δίκτυο, όχι μόνο έκοψε τη σειρά, αλλά πρόβαλε και τα τελευταία τέσσερα επεισόδια έξι μήνες αργότερα, προσθέτοντας και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο! Εκ των πραγμάτων, οι δημιουργοί αναγκάστηκαν να κλείσουν όπως-όπως όλες τις ιστορίες σε ένα βιαστικό και χλιαρό φινάλε, ώστε οι λιγοστοί τηλεθεατές που απέμειναν ως το τέλος να μη μείνουν, τουλάχιστον, με την απορία.

ΟΠΟΤΕ;
Οπότε, δες την μόνο αν έχεις μερικές ώρες για σκότωμα ή βαριέσαι να δεις κάτι πιο ψαγμένο!

GEEKY TRIVIA
Κατά τη διάρκεια του τυφώνα Σάντι, που χτύπησε τη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2012, τα σκηνικά της σειρέάς έπαθαν σοβαρές ζημιές κι έπρεπε να κατασκευαστούν από την αρχή. Απορώ πώς δεν κυκλοφόρησε και γι’ αυτή την παραγωγή κάποια φήμη περί «κατάρας», όπως γίνεται με τις περισσότερες σειρές και ταινίες που ασχολούνται με το υπερφυσικό.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Μέλλον; Πας καλά; Με το ζόρι την έβγαλε στο παρόν!

ΠΑΡΕ ΜΑΤΙ:

Η κάρτα τίτλου.

Οι νέοι διαχειριστές.

Φωνάζει από μακριά: «θα βρείτε όλοι φριχτό θάνατο»…

Ωραίο μωσαϊκό… Και καθόλου creepy.

Όταν σε καταπίνει το πάτωμα, είναι ώρα να μετακομίσεις στην εξοχή…

Έχεις κάτι να πεις;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.